Boek opmaak en DTP.

Een boek professioneel opmaken.

Professioneel DTP werk is essentieel bij het opmaken van een boek. Belangrijke elementen in een opmaak zijn het stramien, de typografie- en alineastijlen, taal instellingen en correcte woordafbrekingen. Als deze elementen in balans zijn krijg je een consequente opmaak en een professioneel boek. Naast deze opmaak elementen is het natuurlijk erg belangrijk dat het boek drukklaar naar de drukker afgeleverd kan worden. Met de juiste kleurinstellingen, overlap en snij- en drukwerktekens.

DTP-opmaak-boeken

Het proces van opmaken.

Van Word bestand naar drukwerk.

Het opmaken van een boek begint meestal met een Word document. Ik krijg de tekst aangeleverd en dan aan mij als DTP-er de taak om deze binnen de brondocumenten van een boek passend te maken en correct op te maken. In veel boekproducties wordt gewerkt met een taalwisseling. Een boek wordt dan opgemaakt in een aantal verschillende talen. Het opmaken van de talen gebeurd in aparte lagen zodat de kleurlaag onderop komt te liggen. Van belang is dat elke taal past binnen de kleurlaag zodat een drukkerij eenmaal de kleurlaag kan voorbereiden voor het drukwerk. De opmaken van de verschillende talen kunnen dan vervolgens onderling verwisseld worden.

dtp-opmaken-boek-magazines

Meer over DTP en opmaak.

Naast ontwerp projecten verzorg ik ook regelmatig DTP en opmaakwerk. Of het nu gaat om het opmaken van een boek, brochure of magazine.

Meer over DTP en opmaak.

Grafisch ontwerp.

Naast mijn DTP werkzaamheden verzorg ik veel ontwerp projecten. Denk hierbij aan brochures, huisstijlen, flyers, posters en banners.

Meer over grafisch ontwerp.

Contact.

Ben je op zoek naar een professioneel ontwerp van een brochure? En wil je hierover sparren of gewoon eerst wat meer informatie neem dan gerust even contact op. Dit kan via het contactformulier hieronder of neem contact op via 0614912290.

ROGIER-Grafisch-ontwerper-vianen-utrecht-logo