DTP en opmaak.

Boeken en magazines.

Naast mijn ontwerp projecten verzorg ik ook professioneel dtp en opmaak werk. Regelmatig werk ik samen met vertaalbureaus en uitgevers die ik ondersteun met het dtp en opmaakwerk van hun nieuwe boekproducties. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan in het professionele dtp en opmaak werk. Zeker bij grotere boek producties, waarbij een boek in bijvoorbeeld in meerdere talen uitgevoerd gaat worden. Voor het opmaken van een boek of magazine is heel belangrijk dat er professioneel omgegaan wordt met de verschillende tekst stijlen, woordafbrekingen en taal instellingen. Professioneel DTP werk is een vak apart en vergt precisie om een opmaak van een boek in balans te houden.

DTP-opmaak-boeken

DTP en ontwerp.

Combinatie DTP en ontwerp

Mijn achtergrond als ontwerper heeft een grote meerwaarde als het gaat om dtp en opmaak projecten. Regelmatig krijg ik, naast opmaak verzoeken, ook de vraag of ik mijn ontwerp visie kan gebruiken voor bijvoorbeeld het ontwerp van de omslag of grafische verbeteringen van een boek of magazine. Voor het professioneel opmaken van een boek of magazine is er een goede technische kennis nodig van de opmaak software. Mijn dtp werkzaamheden verricht ik binnen het software pakket van Adobe, namelijk Adobe Indesign. Hiermee kan je een boek professioneel opmaken en gereed maken voor het drukproces.

DTP-opmaak-boek
DTP-ontwerp-omslag
Ontwerp-vormgeveing-opmaak-boek-Faya-Laurens

Taalwissel gereed voor druk.

DTP voor internationale boek producties.

Bij grote internationale boek producties is professioneel DTP werk absolute noodzaak. Om een boek in meerdere talen uit te brengen is een taalwisseling nodig. Voor mij als dtp-er is het dan belangrijk dat ik een basis ontwerp gereed maak van de kleurlaag. Vervolgens maak ik de verschillende talen op bovenop deze kleurlaag. Van belang is dan dat de tekst lagen precies passen binnen het ontwerp van de kleurlaag. Dit vergt heel precies DTP werk en tijdens de opmaak speel ik dan veel met interlinie en corpsafstanden om de verschillenden talen binnen de opmaak passend te krijgen. Altijd weer een uitdaging als er exotische talen opgemaakt dienen te worden zoals in het Russisch en Grieks.

Meer over boek opmaak.

Opmaak-DTP-boek-kookboek
Opmaak-DTP-boek-kookboek-nick-bril

Grafisch ontwerp.

Naast mijn DTP projecten verzorg ik ook veel ontwerp opdrachten. Denk hierbij aan het ontwerp van brochures, flyers, posters, huisstijlen, logo’s, banners en infographics.

Meer over grafisch ontwerp.

Mijn werkwijze.

Lees hier wat meer achtergrond informatie over mijn manier van werken en visie als DTP-er en ontwerper. Als je graag wat meer informatie zou willen neem dan gerust even contact op.

Meer over mijn werkwijze.

Contact.

Ben je op zoek naar professionele DTP-er voor een nieuw boek of magazine? En wil je hierover sparren of eerst wat meer informatie en inzicht over kosten neem dan gerust even contact op. Dit kan via het contactformulier hieronder of neem contact op via 0614912290.

ROGIER-Grafisch-ontwerper-vianen-utrecht-logo