Grafisch ontwerp en vormgeving.

Wat ontwerp ik.

Het werk van een grafisch ontwerper varieert enorm. Van het vormgeven van een brochure, flyer of poster. Het ontwerpen van een logo of huisstijl. Of het vormgeven van een boek of magazine. Naast offline media ontwerp ik ook digitale middelen, zoals bijvoorbeeld interactieve brochures, banners, infographics of interactieve rapporten. Deze zijn dan voorzien van interactieve navigatie en helemaal gericht op de weergave op een beeldscherm of monitor. Het werk van een vormgever is constant in ontwikkeling en dat maakt het juist ook zo leuk.

Restaurant-Menu-en-wijn-kaart-vormgeving

Ontwerp brochure.

Een uniek brochure ontwerp.

Een brochure is een uitstekende manier om je onderneming te presenteren naar de doelgroep. Om een brochure ontwerp een eigen karakter te geven wijk ik als ontwerper vaak af van de standaard formaten. Dan ontstaat er een brochure die men ook echt eens gaat bestuderen. Om de vormgeving van een brochure echt tot leven te brengen is goed beeldmaterieel essentieel. Dit in combinatie met sterke typografie en een gebalanceerde bladspiegel. Dan geeft je de brochure de vormgeving die het verdient.

Meer over brochure ontwerp.

Vormgeving-brochure
Ontwerp-vormgeving-brochure

Vormgeving huisstijl en logo.

Waarom een logo ontwerp belangrijk is.

Een logo ontwerp is eigenlijk het eerste visitekaartje van de onderneming. Het logo moet alles bevatten waar de onderneming voor staat en wilt uitstralen. Het vormgeven van een sterk logo is dan ook de eerste stap om vervolgens een volledige huisstijl te ontwerpen. Een sterk logo ontwerp straalt vertrouwen uit bij de doelgroep. Het logo moet ook zo ontworpen zijn dat het voor zowel offline als online media gebruikt kan gaan worden. Vaak is minimalisme in een logo ontwerp een goede manier om direct en duidelijk te communiceren.

Ontwerp-vormgeving-huisstijl-logo

Ontwerp flyer, poster en promotie.

Promotie door sterk ontwerp.

Het vormgeven van een flyer of poster is een vak apart. Het is heel belangrijk dat het ontwerp de doelgroep direct grijpt zodat er even bij stil wordt gestaan. In het ontwerp moet een juiste balans verwerkt zitten wat men wilt communiceren. Vaak wil men teveel zeggen en dan schiet je het doel voorbij. Het ontwerp moet duidelijke headers gebruiken in combinatie met sterk beeld. Hierdoor trek je de aandacht van de doelgroep veel sneller en kan het uitnodigen om de flyer of posters eens wat uitgebreider te bekijken. Aan mij als ontwerper de taak om hier orde en balans in te krijgen.

Meer over flyer en poster ontwerp.

Vormgeving-ontwerp-flyers-poster
ontwerp-vormgeving-poster-flyer

DTP en opmaak.

Hier lees je meer over mijn DTP en opmaak werkzaamheden. Of het nu gaat om het opmaken van een nieuw boek of magazine. Of zoek je een ontwerpen met ook DTP vaardigheden?

Meer over DTP en opmaak.

Mijn werkwijze.

Wil je graag wat meer inzicht in mijn manier van werken als ontwerper? Kijk dan even hier om een indruk te krijgen van mijn dagelijkse werk als ontwerper en DTP-er.

Meer over mijn werkwijze.

Contact.

Ben je op zoek naar een brochure, flyer, poster of logo ontwerp? En wil je hierover sparren of gewoon eerst wat meer informatie neem dan gerust even contact op. Dit kan via het contactformulier hieronder of neem contact op via 0614912290.

ROGIER-Grafisch-ontwerper-vianen-utrecht-logo