Flyer en poster ontwerp.

Bereik de doelgroep met een professioneel ontwerp.

Een professioneel flyer of poster ontwerp is een ideaal middel om je bedrijf of event onder de aandacht te brengen. In het ontwerp kan je op een professionele manier een boodschap, actie of event communiceren naar de buitenwereld. Een flyer of poster kan elk formaat hebben en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is afhankelijk waar en hoe je de posters of flyers gaat verspreiden. Het is altijd mogelijk om een ontwerp van een flyer of poster in verschillende afmetingen te laten vormgeven. Dan ontwerp ik eerst een basis van een poster of flyer en vertaal deze vervolgens naar bijvoorbeeld een A3, A2 en een A1 formaat. Hierdoor kan je de flyers en posters veelzijdig gaan inzetten om de doelgroepen te bereiken.

flyer-posters-ontwerp-rogier-ontwerp-utrecht

Het ontwerp moet direct communiceren.

Minimalisme is vaak een goede ontwerp keuze.

Een flyer of poster ontwerp moet direct en duidelijk communiceren. Het is belangrijk om de boodschap helder te krijgen en dit in het ontwerp duidelijk naar voren te brengen. In het ontwerp proces kan je deze boodschap versterken door krachtige typografie, kleurkeuzes en het juiste beeld. Het ontwerp van een poster of flyer moet in balans zijn en de boodschap staat voorop. Het moet de doelgroep triggeren en interesse wekken. Het ontwerp moet uitnodigen om de flyer of poster echt te gaan bestuderen. Mijn taak als grafisch ontwerper dus om dat beetje extra te geven om dit doel te bereiken.

ontwerpen-posters-flyers

Flyer of poster ontwerp begint met een goed gesprek.

Ontwerp is het samenvatten van een visie.

Voordat ik begin met een ontwerp van een flyer of poster is het belangrijk dat de visie van de opdrachtgever helder is. Een ontwerp proces begint dan ook vaak met een goed gesprek met de opdrachtgever zodat hun wensen en visie duidelijk worden. Tijdens zo’n gesprek kunnen we ontwerp keuzes en ideeën uitwisselen zodat we een goede uitgangspositie hebben. Vervolgens start ik het ontwerp van een flyer of poster met het vormgeven van een eerste concept. Dit concept bespreken we dan eerst goed om te kijken of het ontwerp goed aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Vervolgens ga ik de flyer of poster verder uitwerken tot een professioneel ontwerp. Tijdens dit proces is er alle ruimte voor feedback en correcties om tot een definitief ontwerp te komen.

Meer over mijn werkwijze.

Flyer-ontwerp-theater

Val op met een flyer of poster ontwerp.

Geef een flyer of poster ontwerp net dat beetje extra.

Het ontwerpen van een flyer is een balans zoeken tussen typografie, kleurgebruik en beeldmateriaal. Het uitgangspunt bij een flyer ontwerp is altijd de boodschap van de opdrachtgever. Wat wil je overbrengen naar de doelgroep en wat wil je met de flyer bereiken. Potentiële bezoekers aansporen om naar het event of concert te gaan? Of consumenten informeren over een product of de onderneming? Van belang is om direct en compact te communiceren zodat de boodschap direct duidelijk is.

Flyer-poster-ontwerp-food

Brochure ontwerp.

Naast het ontwerpen van een flyer of poster ontwerp ik ook complete brochures. Naast het ontwerpen van een offline brochure is het ook mogelijk om een interactieve brochure te ontwerpen. Deze zijn ideaal voor online gebruik. Meer over brochure ontwerp.

Meer over brochure ontwerp.

Ook DTP en opmaak.

Naast ontwerp projecten verzorg ik ook professioneel DTP en opmaakwerk. Hierbij kan je denken aan het opmaken van een boek, brochure of magazine. Meer over DTP en opmaak.

Meer over DTP en opmaak.

Contact.

Ben je op zoek naar een professioneel ontwerp van een flyer of poster? En wil je hierover sparren of gewoon eerst wat meer informatie neem dan gerust even contact op. Dit kan via het contactformulier hieronder of neem contact op via 0614912290.

ROGIER-Grafisch-ontwerper-vianen-utrecht-logo