Ontwerp werkwijze.

Mijn visie.

Een professionele vormgeving kenmerkt zich door een gebalanceerde samenwerking tussen beeld en typografie. Het laatste aspect is een factor waar ik als grafisch ontwerper veel aandacht aan besteed. Dit is het grootste verschil tussen een krachtig ontwerp of een gewoon netjes opgemaakte grafische uiting. Het gebruik van wit (ook wel ‘lucht’) is een belangrijk aspect in de vormgeving. Naast uiteraard het gebruik van krachtige kop en body content. Dit in combinatie met de keuze van de juiste steunkleuren en sprekende beelden brengen je brochure, flyer, poster, huisstijl, logo of boek tot leven. Hierbij houd je dan uiteraard in de vormgeving de doelgroep en de filosofie van de opdrachtgever sterk in het achterhoofd.

Ontwerp-vormgeving-flyer

Communicatie essentieel.

Flexibel en korte lijnen.

Voor opdrachtgevers is heel prettig als er direct contact is met de grafisch ontwerper die de visie moet gaan vormgeven. Een opdrachtgever kan zijn visie en wensen dan direct communiceren met mij als ontwerper zodat er geen ruis ontstaat. Korte lijnen en het persoonlijke contact vind ik essentieel in mijn werk als ontwerper. Ik stel me altijd flexibel op als het gaat om aanpassingen aan een ontwerp zodat de brochure, huisstijl, logo of het boek helemaal aansluit bij de wensen. Er zijn dus geen strenge beperkingen aan aanpassingsrondes tijdens een ontwerpproces. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een fijne samenwerking en het bouwen aan een langdurige werkrelatie.

ROGIER-Grafisch-ontwerper-brochure-flyers

Samenwerking.

Manier van werken.

Mijn opdrachtgevers bestaan uit kleine ondernemers tot aan de grote gevestigde bedrijven. Ik heb veel intensief contact en overleg met de marketing- en communicatie afdelingen tijdens de ontwerpfase. Persoonlijk contact en een prettige samenwerking is voor mij een belangrijk uitgangspunt om tot een goed eindresultaat te komen. Een eerste stap in het ontwerpproces is in de meeste gevallen een persoonlijke kennismaking. Dan krijgt de opdrachtgever een indruk van mij als persoon en is er alle ruimte om alle details en wensen te bespreken voor het uiteindelijke ontwerp. Voor mij als grafisch vormgever is het een goede manier om een impressie en gevoel te krijgen van de onderneming zodat ik dit vervolgens goed kan vertaling naar het ontwerp. Vervolgens ga ik aan het werk en geef ik vorm aan een eerste concept. Zodat er een goed basis ontwerp staat die aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Er is altijd alle ruimte voor feedback en samen werken we het concept dan uiteindelijk tot het gewenste ontwerp.

Rogier-Grafisch-vormgever-visie-grafische-felxibel-en-persoonlijk-contact

Grafisch ontwerp.

Lees hier meer over mijn werk als grafisch ontwerper. Of het nu gaat om een ontwerp van een brochure, huisstijl, flyer, magazine, of online banner. Er is veel mogelijk.

Meer over grafisch ontwerp.

DTP en opmaak.

Hier lees je meer over mijn DTP en opmaak werkzaamheden. Of het nu gaat om het opmaken van een nieuw boek of magazine. Of zoek je een ontwerpen met ook DTP vaardigheden?

Meer over DTP en opmaak.

Contact.

Ben je op zoek naar een brochure, flyer, poster of logo ontwerp? En wil je hierover sparren of gewoon eerst wat meer informatie neem dan gerust even contact op. Dit kan via het contactformulier hieronder of neem contact op via 0614912290.

ROGIER-Grafisch-ontwerper-vianen-utrecht-logo